Írások

A legtöbb ember hallott már a csakrákról. De mik is a csakrák, hol találhatóak és mire jók?

A csakra szanszkrit eredetű szó, melynek eredeti jelentése „korong” vagy „kerék”.

Feladata az energiatest és a fizikai test éltetése, energiával való ellátása és működésének irányítása. 

Miért jó a jóga a testtartás szempontjából?

A jóga tudatosítja a testtartást, így jobban megérthetjük testünk működését és rendszeres gyakorlásával a mindennapi életben is elkezdjük kijavítani tartáshibáinkat.

Gyermekkor és testtartás – hanyagtartás

A mozgásfejlődés gyorsítása, az ülő életmód, a digitális világ, a nehéz iskolatáska és a mozgáshiány hatására már a gyermekek körében is gyakoriak a tartáshibák, a leggyakoribb a hanyagtartás. Mit tehet a szülő gyermeke tartásáért, egészséges gerincéért? 

Tartás(gerinc)védelem az ülő munkáknál – gyógyászati segédeszközök

Az irodai munkát végzők 80 százaléka panaszkodik gerinc(es) fájdalomra. Az egyik fő ok a tartáshiba. Nézzük meg, mit tudunk mi magunk tenni gerincünk egészségéért, milyen segédeszközöket tudunk használni a jó testtartásért ülő munka közben.

Miért fontos a jó (helyes) testtartás?

A helytelen testhelyzet, az ülő életmód, a számítógép és mobiltelefon használat és a túlsúly túlterheli gerincünket. A helyes testtartás kíméli és védi a gerincoszlopot és segít a fájdalmak, betegségek megelőzésében.

Pilates a testtartás javítására

A pilates fejleszti az egész testet, javítja a testtartást és a testtudatot. Hatékony a hát- és derékfájás enyhítésére is. Lássuk, miként tud segíteni a pilates a testtartás javításában. 

Egyensúly és testtartás

A helyes testtartás az egészséges gerinc és a belső egyensúly alapja. Miért ne tennétek még ma egy jobb testtartásért, hogy elkerüljétek a nyak-, váll-, derék és hát fájdalmakat ?

 

Milyen változást, megújulást hozott az életembe a Covid?

Manapság több a kérdés, mint a válasz. Az egyik kérdésre – “Te beoltatod magad?” – viszont tudom a választ: igen, be, mert ezt tartom felelősségteljes hozzáállásnak. Elmondom, hogy jutottam idáig, és ezen kívül még miként vigyázok magamra. 

Ez egy nagyon különleges karácsony

A régi időkben karácsonykor nyugalom és béke honolt a házakban, még a történelmileg nehezebb időszakokban is. 

Thai talpmasszázs ízelítő videó

Ez az ízelítő videó a thai talpmasszázsról egy kis összefoglaló a 2015-ben felvett 6 órás thai talpmasszázs oktató anyagból. Azóta elkészült a bevezető és a haladó thai talpmasszázs tankönyv is, illetve 2020 karácsonyára az otthon is elvégezhető, biztonságos, kényeztető 15 perces film a hozzá tartozó instrukciókkal.

Rövid, olajos thai hátmasszázs videó otthonra

Szeretettel ajánlom nektek ezt a rövid, olajos thai masszázs intro videót feszültség és stresszoldásra otthoni használatra.

Rövid aura és csakra tisztító meditáció Legutóbbi bejegyzések