Q and A

Miért jó a talpmasszázs? Mi a különbség a reflexológia és a thai talpmasszázs között?

Válasz

A talpon nemcsak rengeteg idegvégződés található, de a testet behálózó energiapályák, meridiánok is itt végződnek. Testünk akkor működik egészségesen, ha benne az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet. Amikor az áramlás valahol valamiért elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, vagyis megbetegszik.

Megfelelő talpmasszázs szinte minden problémán segíthet. Hiszen a lábfejünkön, a talpunkon található speciális zónák masszírozása hatással van szervrendszereinkre.

 

A talpmasszázs hatásai: Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is.

 

A reflexzóna masszázs úgy működik, hogy a reflexológia energetikai- és szabályozó rendszere által a kéz, láb, stb. reflexzónáin keresztül befolyásolni tudjuk a szervek nem megfelelő működését. A különböző reflexzóna masszázstechnikákkal egy alulműködő szervet tonizálhatunk, – erőteljesebb működésre ösztönözhetünk – míg egy másik technikával pedig egy túlműködő szervet szedálhatunk, visszafoghatjuk a működését.

 

A thai talpmasszázshoz a masszőr a kezét, ujjait és speciális fapálcikát használ krémmel és olajjal. Nemcsak a lábfejen dolgozik, mint a hagyomámyos talpreflexológia, a talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül a térdet is masszírozza, így a méreganyagok azonnal távoznak megfelelő folyadékbevitel mellett.

Működési mechanizmusa elsősorban az energiarendszer kiegyensúlyozásában rejlik. Az energiavonalak masszírozása, az akupresszúrás pontok nyomása beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, áttöri az energiablokkokat, így biztosítva a prána szabad áramlását a szervezetben. Méregtelenít, fiatalít és elősegíti az egészséges életet.

 

Rövid aura és csakra tisztító meditáció Legutóbbi bejegyzések