Q and A

A thai masszázst miért nevezzük nyugaton Mozgás- és masszázsterápiaként?

Válasz

Általában a masszázst a passzív mozgásterápiás módszerek közé sorolják. A passzív mozgatással ellazítjuk a periartikuláris izmokat és szalagokat (vállízületi nyújtások, könyökízület passzív nyújtása, térdízület passzív mozgatása, csípőízület passzív mozgatása, a gerinc kisízületeinek passzív mozgatása).

Mivel a thai masszázs sok kimozgatásos elemet tartalmaz (amellyel minden hozzáférhető izomcsoportot és fontosabb izomfelületet célba vesz), ezért ezt a masszázstechnikát az aktív módszerek közé is sorolhatjuk.

A mobilizációs technikák (mind a látvány, mind a testi érzés szempontjából tulajdonképpen passzív jógagyakorlatoknak tekinthetők) legyenek egyenes vonalúak vagy rotációs mozgással járók, mindig nyújtással járnak.

A thai masszázs során az egyes izmokat mindig egy kicsit jobban megnyújtjuk, mint amennyire az adott pillanatban az antagonista izomcsoportja képes lenne, és az ízületeket is épp egy kicsit jobban kimozgatjuk, mint amennyire a saját mozgató izma elmozdítaná. Az ilyen finom feszítések hatására az izmok és szalagok fokozottabban ellazulnak.

 

 MOZGÁS MASSZÁZS
Aktív módszer Passzív módszer
Az erőteljes izomtevékenység közben az izomzat erősen elfárad, esetenként merev, görcsös lesz Masszázs közben az izomzat pihen, ellazul
A mozgás során fokozódik az egész szervezet anyagcseréje, az erőteljes izzadással méreganyagok ürülnek ki A masszázs szintén méreganyagokat szabadít fel az izomban, melyek azonban a véráramba kerülnek, és a vesén keresztül választódnak ki

 

Tehát a thai masszázs egyesíti a masszázs és a mozgás előnyeit.

Az izom laza marad, a méreganyagok a bőrön és a vesén keresztül is ürülnek.

 

 

Szeretnéd tudni, mikor milyen képzésen tudsz részt venni vagy milyen konzultációra van szükséged? Érdekelnek a kedvezmények? Iratkozz fel most!
Feliratkozom
Rövid aura és csakra tisztító meditáció Legutóbbi bejegyzések